Over Silent Disco

the original

Het regent. De modder spat op. 32 paraplu’s met daaronder 32 swingende mensen met een draadloze hoofdtelefoon op. Kortom: een attractie! Dat was zo ongeveer het begin van Silent Disco in 2002 op theater festival de Parade. Iedereen ging uit zijn dak, zonder dat de buurt er last van had.

Het concept sloeg in als een bom, in datzelfde jaar werden we gevraagd op meerdere festivals en feesten (waaronder Lowlands). In de jaren daarna daarna groeiden onze evenementen van enkele tientallen koptelefoons, naar feesten met meer dan 3000 koptelefoons tegelijkertijd.
 Na de premiere op het Glastonbury festival in 2005 was het concept niet meer te stoppen.

Door de jaren heen

Sinds twintig jaar werkt Silent Disco the original wereldwijd, waaronder in Australië, Brazilië, China, Canada, Indonesië, Japan, Singapore en de VS. Er is geen festival meer zonder silent disco, in verschillende Europese landen openden zelfs silent disco clubs. De merknaam Silent Disco werd een soortnaam. Kortom, silent disco is een fenomeen. Daar zijn we best trots op, maar er kan er natuurlijk maar één the original zijn…

Sky is the limit

Draadloze hoofdtelefoons worden steeds breder ingezet; niet alleen meer voor dansfeesten, maar ook voor lezingen, rondleidingen, theater, concerten en nog veel meer. Er is geen enkele restrictie: het kan binnen, buiten, in een duinpan of voor een publiek verdeeld over zeven zalen en drie verdiepingen. Wil je het nog gekker hebben? In een zweefmolen, in een Dixi-toilet, bij een modeshow in het Grand Palais in Parijs, in de jungle van Australië of tijdens het Altitude Festival op de Hintertuxer Gletjser van 3250m hoogte. We hebben het allemaal meegemaakt. The sky is the limit. Silent Disco the original blijft meegroeien met het concept. We gaan voor de hoogst mogelijke kwaliteit in alle facetten van de draadloze ervaring:
technisch, maar ook wat betreft de inhoudelijke beleving en de uitstraling.